Handskemageren Dorthe Flarup Mikkelsen
Handskemageren Dorthe Flarup Mikkelsen

Et par håndsyede handsker er noget ganske særligt. Det er ikke kun et spørgsmål om at holde hænderne varme – det er et udtryk for din personlige stil. Mode og praktisk anvendelighed kombineret. Og det hele starter med din hånd, et stykke læder og handskemageren.

Læder er et fantastisk materiale. Det er et naturmateriale som tilpasser sig dig, som isolerer og som er nemt at holde. Når du får lavet et par handsker hos handskemageren vælger du selv materialet. Fra det praktiske til det eksklusive. Fra den lette modehandske til de varme luffer der holder hænderne varme i den koldeste vinter.

I hele processen fra ide til færdig handske bliver du rådgivet af handskemageren Dorthe, der med mange års erfaring kan hjælpe dig til at få netop de handsker du har brug for. Du får taget mål af din hånd så du ved at handsken passer … som hånd i handske. Herefter vælger du model, farve og materiale. Du kan få inspiration fra standardmodellerne her på siden, og tage udgangspunkt i dem til at få lavet en handske som er helt unik, eller du kan starte med din egen ide til en handske. Det er dig som vælger hvilken type skind, hvilken type foer og om det skal være en fingerhandske, et par varme luffer eller noget helt tredje. Det er vitterlig kun fantasien der sætter grænserne.

Herefter bliver dine handsker syet og tilpasset, og du modtager et par handsker som kun du har. Dine egne håndsyede handsker. Din stil, dit behov. Et par handsker syet i rent læder, som holder i mange år – og som kun bliver smukkere efterhånden som du bruger dem.

Handsker med kaninfoer og krave
Handsker med kaninfoer og krave

 

Priser
Ja – et par håndsyede handsker koster mere end et par nylonhandsker fra den nærmeste discountbutik. Kvalitet koster penge. Men det er billigere end du tror, og det er handsker som holder længe. Virkelig længe. Priserne er afhængig af typer af skind, pynt og andre forhold. Hos handskemageren er der ikke nogen overraskelser. Før du bestiller vil du få prisen oplyst, og det er en pris som holder.